SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ."" 2015 YILI DOĞAL İNÖNÜ DUTLUCA KÖYÜ ÇİÇEK BALI SATIŞIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR. SÜZME BAL KAVANOZ 30 TL. PETEK BAL KĞ 35 TL.KARAKOVAN 50 TL. Tel: 0 538 3359455

8 Şubat 2011 Salı

SARICA ARI YUVASI


2010 yılı haziran ayında Kuşu'daki arıları kontrol ederken kovanlardan birinin üst kapağını açınca birden onlarca sarıca arı üzerime hücum etti. İyiki üzerimde maske vardı. Kapağı hemen kapattım. Kovanın ilavesiyle birlikte kapağını başka bir yere aldım. O kovana başka bir kapak kapattım. Akşam olunca sinek ilacı ile sarıca arıların hepsini öldürdüm. Neticede kovanın kapağına yapıştırılmış halde elimde gördüğünüz yuvayı örmüşler. Yuvanın dışı kat kat örülmüş, içine de üst üste yuvarlak iki adet petek örmüşler. Petekler komple yavru dolu.
Kovanları kontrolde biraz daha geç kalsaymışım sarıca arılar kovandaki arılardan fazla olacakmış.
Tabiki burada şuç bende.
Kovanın kapağındaki havalandırma deliğini elek teli ile kapatmadım.
Bu olay benim için tecrübe oldu.
Sarıca arı yuvasını da imha etmeyerek diğer arıcı arkadaşlara gösterdim. Bu arada Muammer GÖKALP fırsatı değerlendirdi hemen resmini çekip Kuşulular sitesinde yayınladı.

1 yorum:

  1. Bünyamin abi ben bloğu ilk defa ziyaret ediyorum Sarıca arıyı zamanında fark etmişsiniz değilse o kovanı kaybetme riskiniz çok olurdu.Abi ALLAH işlerinizde kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil